27687

Piercing

 Piercing cilt cilt altındaki yağ tabakasının ya da kıkırdağın delinmesi ile vücuda takılan takıdır vücut sanatıdır. 

 


Piercing Nedir ?

 
    Piercing in anlamı ( pierce ) ingilizcede " delmek deşmek " tir. Piercing cilt cilt altındaki yağ tabakasının ya da kıkırdağın delinmesi ile vücuda takılan takıdır vücut sanatıdır. 
    Piercing yapımı için 750'lik altın platin niyob polytetrafluorethylen ta da tıbbi çelik gibi maddeler kullanılır. Aksi halde alerji yapabilir.

Piercing ve Hijyen
 
    Piercing Delimin Aşamaları 
·  Beğendiğiniz piercing ve Uygulama Esnasında kullangıgımız Pensler .Actosed Endo Tıbbi Alet Dezenfektani içerisinde 10 dk bekletilir. 
·  Steril tek kullanımlık eldivenler takılır. 
·  Piercing yapılacak bölge batikonla temizlenir. 
·  Delim aşamasında delim bölgesi pens ile tutturlup intiraket ile delinir. 
·  Pens delim bölgesindeki kan dolaşımını durdurduğu için acı hissi sıfıra iner. 
·  Piercing takılırken intiraketin içinden geçtiği için kesinlikle kanama olmaz.

Piercing Yaptırmanın Olası Tehlikeleri
 
    Piercing takma işlemini aynen tattoo (dövme) de olduğu gibi uzman olmayan kişiler yapmamalıdır. Yapıldığı takdirde büyük riskler ortaya çıkabilir. Örneğin kulak kıkırdağı iltihaplanır kaş-kulak gibi bölgelerdeki sinirler bölünebilir. Vücudun çeşitli yerlerinde şişlikler oluşabilir.
 
    Ağıza takılan piercingler uzun vadede sorunlar oluşturabilir. Örneğin Dil piercing'i belli surat ifadelerinde damağa diş etine ve bunun altında bulunan Alveolar-kemiğine bastırılır. Bu kemik basınç oluştukça yıpranıp azaldığı için bunun sonunda dişler dökülmeye başlıyabilir.
 
    Penisin başına takılan Prenz Albert piercingi eğer 2mm'den daha ince ise deriyi kesebilir. Bunun gibi diger Piercinglerde zora gelince deriyi kesebilirler. Iltihaplanması hala geçmemiş olan Intim-piercingler cinsel ilişkide Hepatitis-B ve AIDS gibi cinsel hastalıkların daha kolay yayılmasına yol açabilirler.
 
    Ayrıca -10 dereceden daha büyük soğuklarda piercing bölgesel donmalara yol acabilir.

Piercing Bakımı
 
    lk 24 saat hiç bir şey tatbik edilmemeli ve suyla temas etmemelidir. Size önerilen antibiyotikli merhem kesinlikle kullanılmalı Sabah ve akşam piercing bölgesi ve piercing temizlenmeli, ardından antibiyotikli merhem ile bakımı yapılmalıdır.
    Bu 1 hafta içerisinde banyo yapmadan önce delikler fazlaca antibiyotikli merhem kullanılarak kapatılmalı, banyodan hemen sonra tekrar temizlenip bakım yapılmalıdır. İki hafta boyunca piercing bölgesi fiziksel temaslardan korunmalıdır. En az 2-3 Hafta boyunca hamam - sauna - havuz - gibi genel kullanılan yerlerden kesinlikle uzak durmalı, sadece kendi evinizin banyosu kullanılmalıdır. Muhittin ağar